Sveriges största loppmarknader

Det finns hundratals olika loppmarknader i Sverige där vem som helst kan komma och fynda. Fenomenet med loppmarknader är dock inte svenskt, utan namnet kommer som du kanske redan vet från engelskans ”flea market” och ligger helt rätt i tiden just nu. Namnet kommer ursprungligen från att man föraktfullt menade att det fanns loppor på de kläder som bytte ägare under de första loppmarknaderna som hölls. Man kan säga att det finns två olika typer av loppmarknader. Den som vi kanske främst associerar med ordet idag finns i form av en klassisk marknad, där folk säljer prylar genom stånd eller från bakluckan på sin bil. Förut var det dock vanligt att man också benämnde butiker som loppmarknader, om produkterna de sålde var billiga, vanliga och kom från vanligt folk snarare än en stor importör. Denna senare typ av marknad ägs och arrangeras ofta av välgörenhetsorganisationer som Lions.

Loppmarknader i Sverige och vilka som är störst

Våra bästa loppmarknader i Sverige

Den loppmarknad som brukar sägas vara Sveriges största ligger i Vårberg, en förort i södra Stockholm. Tidigare hette den Skärholmens loppmarknad, men bytte adress år 2003. Här hittar man allt man kan förvänta sig av en stor loppis. Kläder i mängder, prylar och inredningsdetaljer, mat samt massor av böcker, filmer och skivor. Som på många andra loppmarknader kan man också köpa lotter och spela liknande typer av spel.

Just att man har chansen att spela spel är en stor anledning till att många gillar att gå på loppmarknad. Även om vi kan spela spel när som helst på nätcasino så är det alltid kul att pröva lite klassiska, analoga varianter. Lotterier är en trevlig form av spel, där deltagandet är av större värde än själva vinsten. Ofta anordnas lotterier på loppmarknader av välgörenhetsorganisationer. Detta innebär att man inte bara har chans att vinna något, utan att man också stödjer kampen mot fattigdom. Loppisar är kort sagt något som kan passa hela familjen, och det blir ofta en trevlig dag där man har chans att göra några riktiga fynd.