Lions Club i Trosa

Lions club bildades i Chicago 1917 av Melvin Jones och har sedan dess förgrenat sig på olika håll i världen. Syftet med organisationen var att samla affärsmän som ville skänka pengar till välgörande ändamål av olika slag. Lions club har inga religiösa eller politiska motiv utan arbetar enbart för att hjälpa människor i nöd och syftet är att verka för en värld utan krig. Lions club började alltså i USA och kom till Europa först 1948. Lions club Stockholm blev den första europeiska klubben och sedan dess har den spritt sig över resten av världen. Idag finns det mängder av mindre klubbar på lokal nivå. Bara i Sverige finns det över 450 klubbar och över 12 000 medlemmar.

Lions club i Trosa

Lions club i Trosa är alltså bara en av flera hundra svenska klubbar. Denna förgrening har faktiskt blivit en av de mest kända, eftersom de bland annat anordnar den berömda Trosa marknad. Denna marknad har pågått varje år sedan 1960 och lockar tiotusentals till den lilla orten Trosa varje år. Just marknaden är Lions i Trosas främsta evenemang och brukar räknas som startskottet på sommaren för klubbmedlemmarna. Förutom att arrangera loppmarknader så anordnar Lions ofta också kulturevenemang och festivaler. På riksnivå stödjer också Lions handikappidrott och bidrar också till att motverka bland annat mobbning och knark.
Lions club Trosa samlar in pengar till behövande

Lions arbetar alltså både på nationell och internationell nivå. När det gäller Lions club Trosa så har de bland annat varit involverade i olika projekt i Afrika som kan handla om att hjälpa barn ta sig ur fattigdom eller bidra till rent dricksvatten. Totalt så har Lions över 1,3 miljoner medlemmar över hela världen som samlar in pengar till olika välgörande ändamål. Föreningen är verksamma i hela 207 länder och räknas som en av de större välgörenhetsorganisationerna i hela världen. På deras hemsida kan du läsa om hur du blir medlem eller stödjer deras arbete.